Jdi na obsah Jdi na menu
 


CUKROVÍ PEČENÉ-ze strojku

Příspěvky

BANÁNKY DO STROJKU 1

10. 2. 2023

500g hladké mouky, 250g Omegy-nastrouhat, 125g Hery, 250g moučkového cukru, 3 celá vejce, 5 vanilkových pudinkových prášků.
+ marmeláda na slepení (nejlépe rybízová) a čokoládová poleva
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme pásek těsta, kterrý nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme marmeládou, necháme chvíli odležet a oba konce máčíme v čokoládě. Hned po upečení je trochu cítit na jazyku pudinkový prášek,ale už druhý den jsou výborné.

 

BANÁNKY DO STROJKU 2

10. 2. 2023

300g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 150g másla, 150g Solamylu, 2 celá vejce, 1/3 prášku do pečiva, citronová kůra.
+ marmeláda na slepení (nejlépe rybízová) a čokoládová poleva
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme pásek těsta, kterrý nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme marmeládou, necháme chvíli odležet a oba konce máčíme v čokoládě.

 

BANÁNKY DO STROJKU 3

10. 2. 2023

300g hladké mouky, 150g vanilkového pudinkového prášku, 250g Hery, 200g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, citr. kůra z 1 citronu.
+ marmeláda na slepení (nejlépe rybízová) a čokoládová poleva
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme pásek těsta, kterrý nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme marmeládou, necháme chvíli odležet a oba konce máčíme v čokoládě.

 

BANÁNKY DO STROJKU 4

10. 2. 2023

500g hladké mouky, 250g moučkového cukru, 200g Hery, 200g másla, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 5 balíčků vanilkového pudinku.
+ marmeláda na slepení (nejlépe rybízová) a čokoládová poleva
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme pásek těsta, kterrý nakrájíme na stejně dlouhé kousky. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Vychladlé slepíme marmeládou, necháme chvíli odležet a oba konce máčíme v čokoládě.

 

BANÁNKY DO STROJKU 5

17. 12. 2023

320g hladké mouky, 280g změklého másla, 70g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr
+ marmeláda, čokoládová poleva (hořká čokoláda na vaření + kousek omegy)
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak tvoříme na strojku banánky a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Vychladlé slepujeme marmeládou a máčíme v čokoládové polevě.
 

BANÁNKY SACHER DO STROJKU

17. 12. 2023

400g hladké mouky, 260g másla, 50g kakaa, 50g Solamylu, 100g moučkového cukru, 8g prášku do pečiva, 16g vanilkového cukru, 4 žloutky
+ meruňková marmeláda a čokoládová poleva (hořká čokoláda na vaření+ kousek Omegy)
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak strojkem tvoříme banánky a upečeme v předehřáté troubě na 170°C. Vychladlé slepujeme meruňkovou marmeládou a máčíme v čokoládové polevě.
 

KAKAOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU

10. 2. 2023

250g hladké mouky, 250g másla, 20g kakaa, 120g mletých ořechů, 90g moučkového cukru, 1/2 prášku do pečiva.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.

 

KAKAOVO-KOKOSOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU

10. 2. 2023

250g cukru, 250g hery, 500g hladké mouky, 120g kokosu, 1 vejce, 30g kakaa, 1 prášek do pečiva.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.

 

KOKOSOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU 1

10. 2. 2023

500g hladké mouky, 200g cukru, 250g kokosu, 250-300g másla, 2 vejce, 2 žloutky, 1 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, špetka soli.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Na obrázku dělané jako banánky, slepené marmeládou, konce máčené v čokoládě a v kokosu.

 

KOKOSOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU 2

10. 2. 2023

380g polohrubé mouky, 100g cukru, 250g másla, 120g kokosu, 1 vejce, 1 žloutek.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.

 

KOKOSOVÉ DO STROJKY 3

16. 12. 2023

200 g hladké mouky, 100g strouhaného kokosu, 80g moučkového cukru, 130g změklého másla, 1 žloutek, 4 lžíce citronové šťávy
+ bílá čokoládová poleva (bílá čokoláda a kousek omegy) a kokos na ozdobu
 
Uděláme těsto a necháme odležet v lednici. Pak strojkm tvoříme hada, krájíme na stejné kousky (dělám delší stranou karty), děláme rohlíčky nebo jiné tvary  a pečeme v předehřáté troubě na 170°C do růžova.
Konce máčíme v bílé čokoládové polevě a omočíme v kokosu.
 

MÁSLOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU

10. 2. 2023

350g hladké mouky, 250g másla, 90g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C

 

OŘECHOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU 1

10. 2. 2023

350g hladké mouky, 250g másla, 100g mletých ořechů, 100g moučkového cukru, 1 žloutek.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Na obrázku dělané jako banánky, slepené nutellou, konce máčené v čokoládě a oříškách.

 

OŘECHOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU 2

10. 2. 2023

200g hladké mouky, 150g mletých lískových ořechů, 30g moučkového cukru, 2 žloutky, 150g másla, 2 špetky prášku do pečiva.
+ moučkový a vanilkový cukr na obalení
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme trochu zchladnout a ještě teplé obalujeme v cukru.

 

OŘECHOVÉ CUKROVÍ DO STROJKU 3

10. 2. 2023

350g hladké mouky, 100g mletých ořechů, 100g moučkového cukru, 150g másla, 1 vejce.
-----
Na vále zpracujeme těsto, necháme v mikrot. sáčku odležet v lednici a mlýnkem na maso (s nástavcem na cukroví) vytlačujeme těsto a z vytlačeného válečku děláme různé tvary. Dáváme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.