1. krém: 125g másla, 1/2 vařeného-karamelového salka
2. krém: 2 krabičky dortové náplně v prášku-Dr. Oetker-čokoládová s kousky čokolády + mléko a moučkový cukr (podle návodu)
+ máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, rum a griliáž na ozdobu
-----
Zapneme si troubu na 180°C. Formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme ostatní suroviny (mouku smíchanou s práškem do pečiva).
Těsto si rozdělíme na 3 díly- do jednoho zamícháme kokos, do druhého zamícháme ořechy a do třetího zamícháme kakao.
Do formy postupně lžící klademe kopečky střídavě z každého těsta. Upečeme v předehřáté troubě, pak vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Lepší je, když si korpus upečeme den předem- lépe se s ním pracuje.
Vychladlý korpus 2x rozřízneme - na 3 pláty.
Spodní plát pokapeme rumem, potřeme čokoládovou náplní, přiklopíme druhý plát těsta, pokropíme rumem, potřeme karamelovým krémem ze salka a přiklopíme vrchním plátem korpusu.
Celý dortík potřeme čokoládovou náplní, ozdobíme a dáme do lednice ztuhnout.
1. krém: nejméně den předem si připravíme vařené Salko-aby bylo studené. Slazené kondenzované mléko (Salko) -zavřenou konzervu dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme ponořené od bodu varu 2,5-3 hodiny. Jakmile se voda začíná vařit, sporák ztlumíme a vaříme jen na mírném ohni.
Zkaramelizované Salko vyšleháme elektrickým šlehačem, přidáme změklé máslo a vyšleháme krém.
2. krém: krém vyšleháme podle návodu na krabičce.

