Jdi na obsah Jdi na menu
 


CUKROVÍ PEČENÉ-slepované

Příspěvky

SVĚTLÉ LINECKÉ S RUMOVÝM KRÉMEM

9. 2. 2023

Těsto: 180g hladké mouky, 120g másla nebo Hery, 70g moučkového cukru, 2 žloutky.
Krém: 3 lžíce změklého másla, 2 vařené žloutky, 1,5 lžíce moučkového cukru, rum.
+ bílá čokoládová poleva a trochu tmavé čokoládové polevy.
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrot. sáčku a necháme odpočinout v lednici.
Pak těsto necháme při pokojové teplotě povolit, na pomoučeném vále vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepujeme krémem, potřeme bílou čokoládovou polevou a zdobíme tmavou čokoládovou polevou.
Krém: utřeme cukr se žloutky, pak vmícháme rum a nakonec utřeme s máslem.

 

TMAVÉ CUKROVÍ S KOKOSOVÝM KRÉMEM

9. 2. 2023

Těsto: 180g hladké mouky, 140g  Hery, 75g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 plnější lžíce kakaa.
Krém: 3 lžíce změklého másla, 3 lžíce nutelly, 3 lžíce kokosu, rum-vše utřeme
+ čokoládová poleva a kokos na ozdobení
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrot. sáčku a necháme odpočinout v lednici.
Pak těsto necháme při pokojové teplotě povolit, na pomoučeném vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepujeme krémem, potřeme čokoládovou polevou a zdobíme kokosem.

 

TMAVÉ CUKROVÍ S NUTELLOU

9. 2. 2023

Těsto: 180g hladké mouky, 140g  Hery, 75g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 plnější lžíce kakaa.
Krém: nutella
+ čokoládová poleva a mandlové lupínky na ozdobu
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrot. sáčku a necháme odpočinout v lednici.
Pak těsto necháme při pokojové teplotě povolit, na pomoučeném vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepujeme nutellou, potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandlovým lupínkem.

 

VOŇAVÉ CULROVÍ

9. 2. 2023

140 g hladké mouky, 140 g mletého cukru, 100 g másla, 1 vejce, 140 g mletých ořechů
+citr.kůra, 50g strouhané čokolády, ml. skořice, tluč. hřebíček, citronová poleva
-----
Suroviny zpracujeme na vále. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho zapracujeme strouhanou citronovou kůru a do druhého 50 g nastrouhané čokolády, trochu mleté skořice a tlučeného hřebíčku. Je-li těsto řídké, přidáme ještě mouku. Těsto necháme v mikrotenovém sáčku odpočinout v lednici.

Vyválíme, vykrajujeme tvary a upečeme. Vždy tmavý a světlý kousek slepujeme marmeládou, povrch potřeme citronovou polevou a ozdobíme.např. špetkou strouh. čokolády.

 

ŽELÉ KYTIČKY

9. 2. 2023

Těsto: 180g hladké mouky, 70g Solamylu, 80g mletých lískových oříšků, 70g moučkového cukru, 150g Hery, 1 žloutek.
Náplň: marmeláda
+ bílá čokoládová poleva a želé bonbony
-----
Těsto zpracujeme na vále, dáme do mikrot. sáčku a necháme odpočinout v lednici.
Pak těsto necháme při pokojové teplotě povolit, na pomoučeném vyválíme, vykrájíme tvary a pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Vychladlé slepíme marmeládou, potřeme bílou čokoládovou polevou a zdobíme kouskem želé bonbonu.

 

žž...JAK PEČU CUKROVÍ

9. 2. 2023

Určitě to není žádná novinka
Mimo jiné druhy, které peču jen podle receptů si udělám navíc několik druhů ze základních těst: z jednoho těsta- např.ořechového, lineckého atd. mám vždy několik druhů.
Například:
udělám si linecké těsto ze dvou, třech dávek.Do půlky nebo jen části přidám kousek hery a kakao.
Pak vykrájím vždy např. dva plechy jedním tvarem formičky a pak je různě plním a zdobím.

Krémy:
na jedno máslo dávám 3 vařené žloutky, cukr podle chuti a po kapkách přidávám trochu rumu-to je základní bílý krém.Naplním jeden nebo dva druhy tímto krémem,pak postupně tento základní krém po částech odebírám a přidám podle druhu cukroví ostatní( např. ořechy, kokos,kakao atd.) a plním další druhy cukroví
.Zbytky všech krémů schovám, použiji něco do kuliček s překvapením a pak zbytky světlých krémů dávám do bílých kuliček a zbytky tmavých krémů do tmavých kuliček, pokud zbyde základní rumový, přidám salko, vař. žloutky  rum a krém na plnění vosích hnízd.
např. krém ořechový-přidám mleté ořechy
         krém mandlový-přidám kakao, mleté mandle
         krém kokosový-buď jen kokos nebo i kakao
         krém kávový -přidávám capuccino v sáčku
         krém základní-ten nechám tak


Polevy:
čokoládová tmavá- ve vodní lázni rozpusíme za občasného míchání 100g čokolády na vaření a 70-80g Omegy.
čokoládová bílá- ve vodní lázni rozpusíme za občasného míchání 100g bílé čokolády (Orion) a 50g Omegy.
čokoládová kávová-ve vodní lázni rozpustíme za občasného míchání 30g čokkolády na vaření,30g bílé čokolády (Orion) 30 g Omegy a 1 lžičku jemně mleté kávy

Malá inspirace:
Kytičky
-klasicky-světlé těsto, marmeláda,přiklopit kytičkou s otvorem.

Obdélníčky-světlé těsto, marmeláda, bílá čokol. poleva, ozdoba-kousek kand. ovoce nebo želé bonbonu.
 
Hvězdičky-světlé těsto,bílý zákl. rumový krém, bílá čkol. poleva, ozdoba-čáry tmavé čokol. polevy.

Oválky-světlé těsto, karamelový krém, pocákat bílou i tmavou čokol, polevou.

Kolečka-světlé těsto, kávový krém, kávová poleva, ozdoba-pocákat tmavou čokol. polevou nebo si dopředu na pečící papír udělat cokoliv z tmavé poleva-např. spirálku, pecičku,... a přilepit.

Čtverce-světlé nebo tmavé těsto,světlý ořechový krém,tmavá čokol. poleva,ozdoba-sekané ořechy.

Srdíčka-tmavé těsto, tmavý mandlový krém,tmavá čokol. poleva, ozdoba-mandlový plátek.

Půlměsíčky-tmavé těsto, tmavý nebo světlý kokosový krém,tmavá čkol. poleva, ozdoba-strouh. kokos.

Trojuhelníky-tmavé těsto,bílý zákl. rumový krém,tmavá čokol. poleva,ozdoba-čáry z bílé čokol. polevy. 

      atd....           plním nutellou, marmeládou....               

 

 

cukroví 2009




cukroví 2008


 
cukroví nepeč.2008