Jdi na obsah Jdi na menu
 


FRANKFURTSKÁ KOLEČKA

16. 12. 2023
340g hladké mouky, 200g změklého másla, 100g moučkového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa
krém: jakýkoliv bílý - např, máslo, rum, moučk. cukr, vařený žloutek...nebo máslo, vařený žloutek, rum, změklá bílá čokoláda apod.
+ třešňová marmeláda, trochu pudinkového prášku, čokoládová poleva (hořká čokoláda na vaření + kousek omegy), bílá čok. poleva nebo sekaná čokoláda na ozdobu
 
Uděláme těsto a dáme odležet do lednice. Pak vyválíme, vykrájíme kolečka, do poloviny uděláme otvor a upečeme v předehřáté troubě na 170-180°C.
Na spodní kolečka dáme po obvodu zdobičkou krém, přiklopíme horním kolečkem, potřeme čokoládovou polevou, a posypeme sekanou čokoládou.
Do marmelády vmícbáme trochu pudinkovoho prášku, nahřejeme cca 1/2 minuty v mikrovlnce a plníme do otvorů koleček. Pokud jsme nezdobili sekanou čokoládou, po ztuhnutí marmelády zdobíme proužky bílé čokol. polevy.franfurktska-kolecka.jpg