HOUSKOVÉ KNEDLÍKY S UZENÝM MASEM
14 ks housek, asi 6 lžic hrubé mouky, 1/2 l mléka, 4 vejce, 300g vařeného uzeného masa, sůl.
+ slanina, zelí, škvarky apod.
-----
Vejce rozšleháme v mléce a osolíme.
Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem s vejci, promícháme a necháme půl hodiny nasáknout.
Pak přidáme mouku a nadrobno nakrájené maso, dobře prohněteme a děláme kulaté knedlíčky. Dáváme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut - záleží, jak velké knedlíky máme. Nejdřív jeden vyndáme a roztrhneme, jestli jsou vařené i uprostřed.
Knedlíky vyndáme, na talíři natrhneme a přelijeme rozehřátými škvarky nebo orestovanou slaninou. Podáváme se zelím.